Kenia

In oktober 2003 zijn Diny (mijn echtgenote) en ik samen naar Kenia geweest. Dit ter ere van ons 12,5 jarig huwelijk. Een feest vinden we niets. We wilden graag een mooie vakantie samen.

In eerste instantie dachten wij aan een mooi eiland in het Caribisch gebied. Uiteraard schitterend en erg ontspannend maar we wilden ook wat ondernemen. Afrika is een continent waar ik altijd al naar toe wilde. En zo besloten we om naar Kenia te gaan. Diny was in eerste instantie wat sceptisch vanwege de vele insecten die ze daar zou zien. Maar achteraf bleek dit allemaal mee te vallen en is Kenia de mooiste vakantie geworden die wij tot nu toe samen hebben ondernomen.

Kenia is een schitterend land met een overweldigende natuur. Ook de strandliefhebbers kunnen zich uitleven in Kenia. Fantastisch mooie, witte stranden en een prachtig, helderblauwe zee.

Wij hebben een 8 daagse safari gehad. Hierbij hebben we de parken Amboseli, Tsavo Oost en Tsavo west bezocht. Tot op de dag van vandaag hebben we spijt dat we niet naar de Masai Mara zijn geweest. Maar een reden temeer om dit mooie land in de toekomst weer te bezoeken.

Na de safari was het tijd voor een dag of 4 aan het strand. Erg leuk. Maar de safari had wat ons betreft langer mogen duren. Dus de volgende keer geen strandvakantie maar een langere safari.

Hieronder ziet u een aantal foto's welke u een indruk geven over de diversiteit aan dieren en de schoonheid van het land. 

 


De hoofdstad Nairobi


De kilimanjaro. De hoogste berg van Afrika met nog sneeuw op de top.


Aaseters bij een dode olifant


Girafe met jong


Hyena


Kaaijman


Olifant met jong


Ook regen kennen ze in Kenia


De savanne met een drinkplas. Dit trekt veel wild aan.


Een troep leeuwen


Een leeuwin


Zonopkomst in Kenia


Waterbuffel


Zebra's op de savanne


Wrattenzwijn


Koedoe


Nijlpaarden


Een vreemde snuiter
En voor vogels is Kenia een paradijs


En na de safari  een aantal dagen op dit strand relaxen

Beginpagina