Het groot geaderd witje komt in grote delen van Europa voor, waaronder in Nederland en BelgiŽ als dwaalgast. De soort staat desalniettemin op de Nederlandse Rode lijst als verdwenen.

De vlinder vliegt van 500 tot 2000 meter in berggebied. Het heeft geen specifieke eisen aan zijn omgeving en kan daarom overal worden aangetroffen. De vleugel heeft een lengte van 28 tot 33 millimeter en is sterk geaderd. Eitjes worden gelegd op onder meer meidoorn (Crataegus monogyna). De vliegtijd is van april t/m juli.