Dwerggors, Emberiza pusilla / Little Bunting

Katwijk, januari 2007


Adult winterkleed


Broedt in moerassige open berken- en sparrenbossen, ook in wilgenbosjes en vaak bij water. Broedgebieden liggen in het noorden van de Scandinavische landen en verder naar Noord-Rusland. 

In Nederland meest waargenomen zeldzame gors (tot '91 61 keer), meestal in september tot oktober, ook in maart-mei

Aantal broedparen ca. 5.000-10.000 wereldwijd