Koperwiek, Turdus iliacus / Redwing

Noord-Holland, januari 2010


Adult


Koperwieken horen tot de familie van de lijsters, net als de merel. Ze broeden in ScandinaviŽ, vooral in berkenbossen. In het najaar komen ze in grote groepen in Nederland en BelgiŽ aan om hier te rusten en voedsel te zoeken op weg naar hun zuidelijke overwinteringplaatsen. In zachte winters overwinteren ze hier ook wel. Ze foerageren op de weilanden en in de duinbosjes, waar ze zich tegoed doen aan de bessen van vlier en duindoorn.



Noord-Holland, januari 2010


Texel, november 2008


Texel, november 2008


Texel, januari 2006