Sperwergrasmus, Sylvia nisoria / Barred Warbler

Duitsland, juni 2014



"Echtpaar" met 3 jongen


Broedt van Zuid-Zweden, oostelijk Duitsland en Noord-ItaliŽ tot in MongoliŽ; overwintert in Oost-Afrika. In Nederland wordt de soort tijdens de najaarstrek nog wel eens waargenomen.

Sperwergrasmussen behoren tot de categorie hogeschool-vogelarij. Zeldzaam en lastig om te ontdekken omdat ze nogal teruggetrokken in de struiken leven. Hoofdzakelijk te vinden in lage struiken en bosjes waar ze op zoek zijn naar insecten en in het najaar naar bessen van bijvoorbeeld vlier. Ze komen zelden op de grond en zitten doorgaans diep verschoven in de dichte struiken.



Mannetje


Vrouwtje


Een prachtig geel oog


Af en toe de jongen warm houden