Steppevorkstaartplevier, Glareola nordmanni / Black-winged Pratincole

Utrecht, oktober 2006


Adult



Zeldzame gast in West-Europa. Broedvogel in Zuid-Oost Europa en Zuid-West AziŽ. De winter wordt doorgebracht
in Zuid-Afrika.

De vogel leeft van insecten en ze zijn derhalve vaak te vinden in open gebieden. Het jagen gebeurt in de lucht (zoals een zwaluw) maar ook regelmatig op de grond.

De wereldpopulatie wordt geschat op 29.000 - 45.000 vogels. In de afgelopen 10 jaar is het aantal vogels met 50% afgenomen