Taigagaai, Perisoreus infaustus / Siberian Jay

Finland, maart 2015


Adult



Deze vogel is een algemene soort in ScandinaviŽ. In Finland wordt de soort steeds verder bedreigt door de intensieve houdkap.

De vogel gaat broeden zodra de sneeuw gesmolten is. Buiten de broedtijd wordt de Taigagaai vaak tussen de mensen gezien waarbij hij het voorzien heeft op het afval. De vogel is dan niet schuw en kan tot op enkele meters benadert worden.

Leeft in de naaldbossen.