Zwarte spreeuw, Sturnus unicolor / Spotless starling

Spanje, april 2012

 


 


Bij de zwarte spreeuw ontbreken de spikkels zoals bij "onze" spreeuwen. Tevens hebben ze roze poten.

De zwarte spreeuw leeft in de buurt van menselijke nederzettingen en tuinen soms ook in olijvenboomgaarden en op klippen, als die tenminste nestmogelijkheden bieden. Het verspreidingsgebied van de zwarte spreeuw sluit in het noorden aan op dat van de spreeuw. De zwarte spreeuw is op het Iberisch Schiereiland en aan de noordwestkust van het Afrikaanse continent een standvogel. Ook komt hij op SiciliŽ, SardiniŽ en Corsica voor. De zwarte spreeuw is geen trekvogel.